A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtjuk Önnek. Folytassa a böngészést vagy tudjon meg többet a cookie-król itt. Rendben, megértettem.

Kérjen ajánlatot most!

Időpont gyors és könnyű egyeztetéséhez adja meg autója adatait on-line most!

Kérjen ajánlatot online most!


Lépjen kapcsolatba velünk

Hívjon bennünket a 06 21 300 5529 telefonszámon H-P 8-17-ig.

A téli útviszonyok és a szélvédő kapcsolata

Tél van, és a hőmérő higanyszála egyre lejjebb kúszik. Ahogy beköszöntenek a fagyos reggelek, a sóval felszórt utak és a változó időjárási körülmények, úgy válik egyre fontosabbá, hogy szem előtt tartsuk autónk szélvédőjének állapotát és biztonságát. De vajon hogyan befolyásolják a téli útviszonyok a szélvédőt, és mit tehetünk, hogy megóvjuk azt a hideg hónapok alatt? Előzd meg a szélvédő javítást vagy szélvédő cserét első lépésként azzal, hogy tájékozódsz a témában!

A só és a jég hatása a szélvédőre

Az utak sózása elengedhetetlen a biztonságos téli közlekedéshez, de a só maró hatással bírhat a szélvédőre és a jármű többi részére. A sószemcsék megkarcolhatják a szélvédő felszínét, és hosszú távon a karcok által keletkezett sérülések további repedéseket okozhatnak.

A fagyos időjárásban a szélvédőn megjelenő jégréteg nem csupán a látást akadályozza, hanem az üveg szerkezetét is próbára teszi. A gyors hőmérséklet-változások, az olvadás és újrafagyás ciklusai feszültséget okozhatnak az üvegben, ami repedésekhez vagy akár töréshez vezethet.

Mit tehetünk a szélvédő védelme érdekében?

Megfelelő tisztítás és karbantartás: A só és jég okozta károk elkerülése érdekében rendszeres és alapos tisztításra van szükség. Használjunk kifejezetten autóüveg tisztításra alkalmas termékeket, melyek hideg időben hatékonyak, és amelyek nem károsítják a szélvédő bevonatát.

Jégoldók és jégkaparók használata: A jég eltávolítására soha ne használjunk forró vizet, mivel a hirtelen hőmérséklet-változás károsíthatja az üveget. Jégoldó spray-k és speciális jégkaparók használata ajánlott.

Szakértői átvizsgálás és javítás: Rendszeresen ellenőriztesd a szélvédő állapotát szakemberekkel, különösen a téli időszak előtt. A kisebb karcok és repedések időben történő javítása megelőzheti a nagyobb problémákat. A Carglass szervizei sok szeretettel várnak!

Készülj fel a télre!

A téli időszak kihívásai nemcsak a vezetők, hanem az autóik számára is próbatételt jelentenek. A szélvédő, mint az autó egyik kulcsfontosságú eleme, különös figyelmet érdemel ebben az időszakban. A Carglass szakértői készen állnak, hogy segítsenek megóvni járművedet a téli viszontagságoktól, biztosítva ezzel a biztonságos és kényelmes utazást a hideg hónapok alatt is. Foglalj időpontot nálunk már akár holnapra!