A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtjuk Önnek. Folytassa a böngészést vagy tudjon meg többet a cookie-król itt. Rendben, megértettem.

Kérjen ajánlatot most!

Időpont gyors és könnyű egyeztetéséhez adja meg autója adatait on-line most!

Kérjen ajánlatot online most!


Lépjen kapcsolatba velünk

Hívjon bennünket a 06 21 300 5529 telefonszámon H-P 8-17-ig.

Ezt mindenképp jegyezd meg! – regisztrációs matrica pótlása szélvédőcserekor

Épp szélvédőcserén gondolkodsz? Esetleg már túl is esett járműved a műveleten? A szélvédőn lévő regisztrációs matricával mi a helyzet? A regisztrációs matrica a rendszámmal egyenértékű, így, ha az sérül szélvédőcserekor, rengeteg kellemetlenséggel kell szembenézned… Hacsak nem gondoskodsz róla időben! Mutatjuk, hogyan kell eljárnod!

Kihívások szélvédőcsere után – regisztrációs matrica pótlása

A regisztrációs matricát mindenképp a szélvédőn kell tartanod, különben hatósági ellenőrzéskor a forgalmi engedélyedet bevonhatják, és új rendszám és forgalmi engedély kiállítására lesz szükség. Sokan nem gondolnak erre szélvédőcserekor, pedig ha tudnák, hogy a sérülten visszaragasztott darab milyen sok rossz pillanatot szerezhet nekik…

Az ügyfél felelősségére a regisztrációs matricát, amennyiben lehetséges, megfelelő minőségben visszaragasztja az új szélvédőre vagy, kérésére, egy fóliára ragasztva átadjuk.

+Carglass tipp: ahogy végigolvastad ezt a cikket, készíts egy jó minőségű fotót a szélvédőn lévő matricádról! Bármikor szükséged lehet rá!

Mit mond a jogszabály?

A Kormányhivatal oldalán a következő infókat találod a témában:

A 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet értelmében a gépjárművek közúti közlekedésének feltétele a regisztrációs matrica szélvédőre történő felragasztása.

Amennyiben a regisztrációs matrica után gyártására szélvédőcsere miatt került sor, az utángyártott regisztrációs matrica átvételéig, de legfeljebb 30 napig lehet közlekedni a járművel.  Az után gyártás tényét az „Engedély regisztrációs matrica ismételt legyártására” elnevezésű dokumentum rendőrnek történő bemutatásával szükséges igazolni.

A megrongálódott regisztrációs matrica után gyártása akkor engedélyezhető, ha az azon feltüntetett rendszám vagy vonalkód alapján a matrica még azonosítható. Az után gyártandó – a szélvédőről eltávolított – matricát a kérelem benyújtásakor be kell mutatni. A regisztrációs matrica elvesztésekor, azonosíthatatlanná válásakor a járművet újra kell rendszámozni!

A matrica cseréjének hatósági díja 1550 forint.

Gondoskodj a prémium szélvédőcseréről és mindig ellenőrizd a regisztrációs matricát! Válaszd a Carglass szakértőit nem csupán a szélvédőcserét végzik el, hanem az ehhez kapcsolódó fontos lépéseket is szem előtt tartják: ha tudjuk, sérülésmentesen visszahelyezzük regisztrációs matricádat.