A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtjuk Önnek. Folytassa a böngészést vagy tudjon meg többet a cookie-król itt. Rendben, megértettem.

Adatkezelési tájékoztató

1. Bevezetés

A jelen tájékoztató („Tájékoztató”) a CG Hungary Kft. (székhely: 2018.05.31-ig 1044 Budapest, Váci út 76-80., 2018.06.01-től 1138 Budapest, Tomori u. 34.; cégjegyzékszám: 01-09-173387) (a továbbiakban „mi” vagy a „társaság”) adatkezelési tájékoztatója, amelyben tájékoztatjuk Önt a társaság által folytatott adatkezelésekről. A Tájékoztató tartalmazza a jogszabályban előírt információkat, ideértve az adatkezeléssel összefüggésben Önt megillető jogokat.

A Tájékoztató az Ön azonosítására alkalmas személyes adatokra vonatkozik (a továbbiakban „személyes adatok” vagy „adatok”), az „Ön” személyes névmás pedig az ügyfeleinket, a lehetséges ügyfeleinket, a honlapunkat meglátogató személyeket, és a társaságunkon kívüli más természetes személyeket jelenti. Ha Ön a munkavállalónk, egy általunk más jogviszonyban foglalkoztatott személy, vagy egy állásra pályázó, nem a jelen Tájékoztató, hanem egy másik tájékoztató irányadó.

A Tájékoztató 3. pontja további információkat tartalmaz a kezelt személyes adatok fajtáiról.

Kérjük, szíveskedjen figyelmesen elolvasni a Tájékoztatót, hogy tájékozódjon a személyes adatok kezelésének módjáról.

Tájékoztatjuk, hogy időközönként módosíthatjuk a Tájékoztatót, ezért kérjük, szíveskedjen a Tájékoztatót rendszeresen ellenőrizni. A Tájékoztató jelen változatát 2018. május 25-én tettük közzé, és azóta nem módosítottuk.

2. Hogyan veheti fel velünk a kapcsolatot?

Társaságunk az adatvédelmi jogszabályok szempontjából adatkezelőnek minősül, a személyes adatokat adatkezelőként a jelen Tájékoztató szerint kezeljük.

Ha szeretné felvenni velünk a kapcsolatot az adatkezeléssel kapcsolatos bármilyen kérdésben, vagy tájékozódni szeretne az általunk kezelt személyes adatok köréről, kérjük, az alábbi címen vegye fel velünk a kapcsolatot:

CG Hungary Kft.
1138 Budapest
Tomori utca 34.
Madarász Irodapark 2. épület 4. emelet

3. A kezelt személyes adatok köre

A társaságunk által kezelt személyes adatok a következők:

Számítástechnikai adatok. Ide tartoznak a honlapunk használatával kapcsolatos adatok, mint például a forgalmi adatok, web-logok és más kommunikációs adatok, a böngészője típusa és verziószáma, az Ön által használt időzóna beállítások és a földrajzi adatok, a böngészőjének plug-in-jei és azok verziószámai, a honlapunk megtekintésére használt eszközön futó operációs rendszer és az eszköz által alkalmazott technológiára vonatkozó adatok (a továbbiakban a „Számítástechnikai Adatok”).

Hirdetési adatok. Ide tartoznak az Ön hirdetésekkel kapcsolatos beállításai és a hirdetésekkel kapcsolatban tanúsított érdeklődésére vonatkozó adatok, amelyek részben a Számítástechnikai Adatokból származnak (a továbbiakban a Hirdetési Adatok”).

Piackutatási adatok. Ide tartoznak a piackutatás érdekében gyűjtött adatok, amelyek szintén részben a Számítástechnikai Adatokból származnak (a továbbiakban a „Piackutatási Adatok”).

Az esetek többségében, a Számítástechnikai Adatok, a Hirdetési Adatok és a Piackutatási Adatok alapján nem lehet Önt személy szerint beazonosítani.

Ha Ön a honlapunkon vagy más módon előjegyzésbe veteti a gépkocsiját nálunk, és/vagy elvégeztet nálunk egy javítást, továbbá ha közreműködünk Önnek abban, hogy a biztosítója kifizesse a javítás költségét vagy annak egy részét, akkor a fentieken kívül a következő személyes adatokat is kezelhetjük:

Azonosító adatok. Ide tartoznak a személyazonosságát igazoló adatok, mint például a név, lakcím, email cím, telefonszám (a továbbiakban az „Azonosító Adatok”).

Értékesítési adatok. Ide tartoznak a megrendelésének adatai és az általunk nyújtott szolgáltatásokra és az értékesített termékekre vonatkozó adatok, ideértve a javított gépjárműre vonatkozó adatokat és iratokat, a javítás részleteire vonatkozó adatokat, a biztosítási fedezetre vonatkozó adatokat, és minden olyan adatot, amit a biztosító helytállása érdekében és a visszaélések megelőzése érdekében gyűjtünk Önnel kapcsolatban (a továbbiakban az „Értékesítési Adatok”).

Az Értékesítési Adatok közé tartoznak különösen a következő adatok:

– A gépjármű tulajdonjogára és használatára vonatkozó adatok: (i) a forgalmi engedélyben és a törzskönyvben található adatok; forgalmi engedély, törzskönyv száma, a tulajdonos és az üzembentartó neve és címe; rendszám, alvázszám, gépjármű típusa, gépjármű műszaki adatai; műszaki vizsga lejárata; a gépjármű harmadik fél általi finanszírozására vonatkozó adatok; (ii) a jogosítványban található adatok: név, cím, születési dátum, születés helye, jogosítvány száma, jogosítvány érvényessége, jogosítvány kiállítási adatai, gépjármű kategóriák, amelyre a jogosítvány érvényes, fotó, aláírás-minta.

– A balesetre (biztosítási eseményre / javítás tárgyára) vonatkozó adatok: (i) kárbejelentőn feltüntetett adatok: (A) a tulajdonosra / üzembentartóra vonatkozó adatok: név, cím, születési dátum, születés helye, telefonszám, email cím, bankszámlaszám, aláírás; (B) a vezetőre vonatkozó adatok: név, cím, születési dátum, születés helye, jogosítvány száma, jogosítvány érvényessége, telefonszám, aláírás; (C) a gépjárműre vonatkozó adatok: rendszám, forgalmi engedély, törzskönyv érvényessége, gépjármű márkája, gépjármű modell, alvázszám, szín, gyártás ideje, hengerűrtartalom, üzemanyagtípus, karosszéria típus; (D) a biztosítási fedezetre vonatkozó adatok: kötelező gépjármű felelősségbiztosítást nyújtó biztosító társaság (KGFB), KGFB kötvényszáma, Casco biztosítást nyújtó biztosító társaság, Casco biztosítás kötvényszáma, biztosítás típusa; (E) a balesetre vonatkozó adatok: a baleset dátuma és ideje, a baleset helye, a baleset körülményei, a baleset idején a gépjármű vezetője; vezetési körülmények; a gépjármű károsodott alkatrészei, a balesetben megsérült más személy adatai, károsodott tulajdon; (ii) a gépjármű szemle jegyzőkönyvre vonatkozó adatok: a tulajdonos és az üzembentartó neve és címe, rendszám, alvázszám, gépjármű márkája, gépjármű modell, karosszéria típus, szín, gyártás ideje, első regisztráció időpontja, műszaki vizsga lejárata, hengerűrtartalom, teljesítmény, üzemanyagtípus, festéktípus, gumiabroncs típusa, kilométer-számláló leolvasása, felszereltség, kár jellege, gépjármű állapota, aláírás; (iii) a munkalapon rögzített adatok: (A) az ügyfélre vonatkozó adatok: név, cím, telefonszám, fax; (B) a gépjárműre vonatkozó adatok: kapcsolattartó személy neve, email, rendszám, gépjármű márkája, gépjármű modell; gyártás ideje, alvázszám, baleset időpontja, biztosító, a biztosítási fedezet fennállása; kilométer-számláló állása; (C) a kár leírása; (D) a szükséges dokumentumok fennállásra vonatkozó adatok (ügyvédi meghatalmazás, aláírási címpéldány, kárbejelentő, forgalmi engedély, törzskönyv, jogosítvány); (E) az igényelt javítás leírása; (F) a tervezett és elvégzett javításokra vonatkozó adatok: a javítása dátuma és ideje, az autó-alkatrész típusa, a ragasztó típusa, a javítás kezdési ideje és befejezése, a javítást végző személy neve; (iv) a járműről készült fotók által tartalmazott adatok: képek minden oldalról, rendszám, alvázszám, kilométer-számláló állása, sérült ablakok, sérült ablak regisztrációs matricája, a sérült ablak gyártója, az új ablak regisztrációs matricája, az új ablak gyártója, a jármű károsodása az ablakok sérülésén kívül, javítás előtti és utáni fotók, regisztrációs kártya fotója, regisztrációs könyv, jogosítvány, kárbejelentő, ügyvédi meghatalmazás.

– A biztosítási fedezetre vonatkozó adatok: a biztosító neve, a biztosítási kötvény száma, a biztosítás típusa, a biztosítás érvényessége, önrész.

– A képviseleti jogra vonatkozó adatok: (A) vállalati gépjármű esetén: a gépjármű tulajdonos vállalkozásra vagy szervezetre vonatkozó adatok, a vállalkozás képviseletére feljogosított személy neve, címe, születési helye, születési ideje, anyja leánykori neve, beosztása és aláírási címpéldánya; az ügyfél számára adott meghatalmazás terjedelme; a gépjármű márkája, gépjármű modell, rendszám, a banki finanszírozásra vonatkozó adatok; (B) magántulajdonban lévő gépjármű esetén: név, cím, születés helye, születés ideje, anyja leánykori neve, meghatalmazás esetén, hogy a meghatalmazást adó a gépjármű tulajdonosa vagy üzembentartója, aláírás, a meghatalmazás aláírását tanúsító tanúk neve, címe, személyi igazolvány száma és aláírása, az ügyfél számára adott meghatalmazás terjedelme, gépjármű márkája, gépjármű modell, rendszám, banki finanszírozásra vonatkozó adatok.

Pénzügyi adatok. Ide tartoznak a megrendelésével kapcsolatos pénzügyi adatok, mint például az AUDATEX kalkulációk, árak és díjak, bankszámlaszám, bankkártya adatok, ÁFA levonási jog (a továbbiakban a „Pénzügyi Adatok”).

Audiovizuális adatok. Ide tartoznak a fénykép-felvételek, mozgókép-felvételek és hangfelvételek, amelyeket a velünk való kapcsolata során rögzítünk (a továbbiakban az „Audiovizuális Adatok”). Az Audiovizuális Adatok közé tartoznak az alábbi adatok:

– Rögzített telefonhívások adatai: ha a gépjármű előjegyzése érdekében, általános kérdésekben, vagy más okból telefonál nekünk, a telefonhívást mi vagy – ha a telefonhívásokat a bejövő hívások nagy mennyisége miatt nem tudjuk saját magunk fogadni – a telefonos ügyfélszolgálati feladatokat ellátó szolgáltatónk rögzíti.

– Egyéb audiovizuális adatok: fénykép-felvételek, mozgókép-felvételek és hangfelvételek formájában gyűjtött személyes adatok, amelyeket kamerákkal vagy más eszközökkel rögzíthetünk a javítóműhelyeinkben vagy az irodánkban.

Mi magunk is hozunk létre Önre vonatkozó személyes adatokat. Például, ha a gépjármű előjegyzése érdekében, általános kérdésekben, vagy más okból telefonál nekünk, a beszélgetésről írásbeli feljegyzést készíthetünk, hogy megtegyük a szükséges lépéseket a felmerült kérdések megoldása érdekében.

Összesített adatokat is gyűjtünk és kezelünk, mint például statisztikai és demográfiai adatokat („Összesített Adatok”). Az Összesített Adatokat a személyes adatokból nyerjük, de az Összesített Adatok alapján nem tudjuk Önt sem közvetlenül, sem közvetve személy szerint beazonosítani. Például, összesíthetjük a Számítástechnikai Adatokat, hogy megállapítsuk, a látogatóink hány százaléka tekint meg egy adott oldalt a honlapunkon. Ha az Összesített Adatokat újra összekapcsoljuk az Ön személyes adataival, hogy Ön beazonosíthatóvá válik, akkor az összekapcsolt adatokat személyes adatok módjára, a jelen Tájékoztatóban ismertetett feltételek szerint kezeljük.

4. A kezelt személyes adatok forrása

A személyes adatokat az alábbi forrásokból gyűjtjük:

  • Közvetlenül Öntől a javítóműhelyeinkben vagy az irodánkban, a honlapunkon, telefonon, hordozható eszközök révén, vagy más módon. Ide tartoznak azok a személyes adatok, amelyeket akkor ad meg, amikor:
  • megrendeli a javítást, egy alkatrészt vagy szolgáltatást;
  • böngészik a honlapunkon;
  • kommunikál velünk valamilyen csatornán keresztül, mint például egy online chat vagy SMS chat szolgáltatás vagy alkalmazás (ha ilyen kommunikációs csatorna rendelkezésre áll);
  • benyújt hozzánk egy fényképet a gépjárművéről az üveg sérülésével;
  • kitölt egy kérdőívet, megválaszol valamilyen kérdéseket, vagy észrevételeket közöl velünk;
  • érdeklődik a termékeink és a szolgáltatásaink iránt;
  • felhívja telefonon az ügyfélszolgálatunkat.
  • Automatizált technológiai megoldások segítségével, mint például kamerákkal vagy más hang- és képfelvevő berendezésekkel, számítógépes sütikkel (cookie), szerver logokkal, és hasonló módszerekkel. Automatikusan Számítástechnikai Adatokat gyűjthetünk a számítógépéről és a telefonkészülékéről, valamint a böngészési szokásairól sütik segítségével, szerver logokkal, és hasonló módszerekkel. Számítástechnikai Adatokat gyűjthetünk az általunk a számítógépén vagy eszközén elhelyezett sütik segítségével arról is, ha más honlapokat látogat. A sütik használatára vonatkozó tájékoztatónk az alábbi linken található: https://www.carglass.hu/a-cookie-k-hasznalati-iranyelvei/.
  • Harmadik felektől, mint például a következők:
  • az Önnel szerződésben álló biztosítók, biztosításközvetítők és lízingcégek, ha az említett szervezetek adatokat bocsátanak a rendelkezésünkre a részükre vagy az Ön részére nyújtott szolgáltatásaink érdekében;
  • adatanalitikát készítő vállalkozásoktól, mint például a Google Analytics, az IBM Cognos és az MS PowerBI;
  • ügyfél elégedettségi felméréseket végző vállalkozásoktól, mint például a Qualtrics és a Qualaroo;
  • keresési szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásoktól, mint például a Google és a Bing;
  • technikai, fizetési és fuvarozási szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásoktól, mint például a WorldPay és a Localz;
  • adatbrókerektől, mint például az Experian;
  • hirdetési hálózatoktól és adatszolgáltatóktól;
  • közösségi oldalakat és alkalmazásokat üzemeltető vállalkozásoktól (mint például a Facebook, Twitter és az Instagram), például, ha megosztja a tartalmainkat a közösségi oldalon vagy alkalmazásban, „lájkol” bennünket a Facebookon, vagy megjegyzést (tweet) küld rólunk a Twitteren; és
  • nyilvánosan hozzáférhető adatbázisokból, mint például a cégjegyzék.

Szeretnénk felhívni a szíves figyelmét, hogy a felsorolás nem kimerítő jellegű, csak az általunk kezelt személyes adatok jellemző forrásait sorolja fel.

5. Hogyan használjuk fel a személyes adatokat, és milyen alapon?

1. Esetek, amikor nem az Ön hozzájárulása képezi az adatkezelés jogalapját

  • A személyes adatok kezelésének alapja az alábbiakban felsorolt körülmények közül egy vagy több jogalap:

Adatkezelés célja

Adatok fajtái

Jogalap, amelyre tekintettel az adatok kezelésére a jogszabály szerint jogosultak vagyunk

Az Ön új ügyfélként történő nyilvántartásba vétele és a megrendelésének feldolgozása.

Azonosító Adatok

Értékesítési Adatok

Pénzügyi Adatok

Audiovizuális Adatok

Az adatkezelés az alábbiak érdekében szükséges:

  • az Önnel kötött szerződés megkötése érdekében szükséges lépések megtétele; és
  • az ügyfeleink részére történő szolgáltatásnyújtáshoz és termékértékesítéshez fűződő jogos érdekünk.

A szerződésben vállalt kötelezettségeink teljesítése. Ide tartoznak:

  • az előjegyzett szolgáltatások megszervezése és teljesítése;
  • az adatok hozzáférhetővé tétele a biztosítók, biztosításközvetítők, lízingcégek és olyan más személyek részére, amelyeknek kapcsolata van a megrendelésével (pl. az Ön munkáltatója, ha egy vállalati gépjárműről van szó);
  • díjakkal és költségekkel kapcsolatos kifizetések teljesítése és befizetések fogadása; és
  • a társaságunknak járó összegek érvényesítése.

Azonosító Adatok

Értékesítési Adatok

Pénzügyi Adatok

Audiovizuális Adatok

Az adatkezelés az alábbiak érdekében szükséges:

  • az Önnel kötött szerződés teljesítése; és
  • a követeléseink behajtásához fűződő jogos érdekünk.

A társaságunkra vonatkozó jogi kötelezettségek teljesítése, pl. személyvédelmi és biztonsági előírások betartása, vagy a hatóságokkal való együttműködés (pl. rendőrségi megkeresések esetén).

Számítástechnikai Adatok

Azonosító Adatok

Értékesítési Adatok

Pénzügyi Adatok

Audiovizuális Adatok

Az adatkezelésre a jogszabályoknak való megfelelés érdekében van szükség.

Életveszélyes helyzetek kezelése, amikor nincs lehetőség az Ön hozzájárulását kérni (pl. egy baleset esetén, ha át kell adnunk a személyes adatait egy egészségügyi dolgozó részére).

Azonosító Adatok

Az adatkezelés az Ön vagy egy másik személy létfontosságú érdekének védelme miatt szükséges.

Az Önnel való kapcsolatunk kezelése, ideértve a következőket:

  • hogy fontos értesítéseket küldjünk Önnek, mint például az általános szerződési feltételeink vagy szabályzataink változása (ideértve pl. a jelen Tájékoztatót);
  • hogy a megrendelt termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó valós idejű tájékoztatást nyújtsunk Önnek (pl. az előjegyzés helyszínének vagy időpontjának előre nem látható okból történő változása esetén);
  • hogy elküldjük Önnek az Ön által kért tájékoztatást; és
  • hogy megkérjük Önt, hogy értékelje a tevékenységünket.

Azonosító Adatok

Értékesítési Adatok

Pénzügyi Adatok

Audiovizuális Adatok

Az adatkezelés az alábbiak érdekében szükséges:

  • az Önnel kötött szerződés teljesítése; és
  • az ügyfeleink részére történő szolgáltatásnyújtáshoz és termékértékesítéshez fűződő jogos érdekünk.

Az üzleti tevékenységünk adminisztrációja és védelme, a honlapunkkal kapcsolatos visszaélések megelőzése, és a javítóműhelyeinkre vonatkozó biztonsági előírások érvényre juttatása.

Számítástechnikai Adatok

Azonosító Adatok

Értékesítési Adatok

Pénzügyi Adatok

Audiovizuális Adatok

Az adatkezelés az alábbiak érdekében szükséges:

  • az informatikai rendszereink és számítógépes hálózatunk működtetéséhez és védelméhez, és a visszaélések megelőzéséhez fűződő jogos érdekünk; és
  • a jogszabályoknak való megfelelés.

A jövőbeni működésünk színvonalának javítása; javaslatok tétele olyan termékekre és szolgáltatásokra vonatkozólag, amelyek hasznosnak bizonyulhatnak Önnek; releváns honlap tartalmak és hirdetések eljuttatása Önhöz, és a kommunikációnk és a hirdetéseink hatékonyságának figyelemmel kísérése.

Számítástechnikai Adatok

Hirdetési Adatok

Piackutatási Adatok

Azonosító Adatok

Értékesítési Adatok

Pénzügyi Adatok

Audiovizuális Adatok

Az adatkezelésre az ahhoz fűződő jogos érdekünk érvényesítéséhez van szükség, hogy tanulmányozzuk az ügyfeleinknek a termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos igényeit, hogy fejlesszük a termékeinket és a szolgáltatásainkat, hogy az Önnek szánt kommunikációnk és hirdetéseink relevánsak legyenek Önnek, hogy javítsuk a kommunikációs és marketing stratégiánkat, hogy növekedjünk.

Adatelemzési módszerek használata, trendek megállapítása, a kommunikációnk hatékonyságának ellenőrzése, promóciós kampányok, hirdetések, a honlapunk, a termékeink, a szolgáltatásaink, a marketing tevékenységünk és az ügyfélkapcsolataink minőségének javítása.

Számítástechnikai Adatok

Hirdetési Adatok

Piackutatási Adatok

Azonosító Adatok

Értékesítési Adatok

Pénzügyi Adatok

Audiovizuális Adatok

Az adatkezelésre az ahhoz fűződő jogos érdekünk érvényesítéséhez van szükség, hogy meghatározzuk a termékeinkre és szolgáltatásainkra igényt tartó ügyfelek körét, hogy naprakésszé és hasznossá tegyük a honlapunkat, hogy fejlesszük a tevékenységünket és meghatározzuk a marketing stratégiánkat.

Kapcsolattartás Önnel a termékeinkkel és a szolgáltatásainkkal összefüggésben, a speciális eseményeken, programokban, promóciókban, sorsolásos játékokban és vetélkedőkben való részvételének regisztrációja.

Azonosító Adatok

Hirdetési Adatok

Pénzügyi Adatok

Számítástechnikai Adatok

Értékesítési Adatok

Audiovizuális Adatok

Az adatkezelés szükséges az alábbiak érdekében:

  • az Önnel kötött szerződés teljesítése; és
  • a tevékenységünk népszerűsítéshez fűződő jogos érdekünk.

A tevékenységünk részének vagy egészének értékesítése egy potenciális vevő részére, vagy egy cégjogi átszervezés lebonyolítása.

Számítástechnikai Adatok

Hirdetési Adatok

Azonosító Adatok

Értékesítési Adatok

Pénzügyi Adatok

Audiovizuális Adatok

Az adatkezelésre egy üzleti tranzakcióban való részvételünkhöz vagy egy cégjogi átszervezés lebonyolításához fűződő jogos érdekünk érvényesítéséhez van szükség.

Az általános szerződési feltételeink és a harmadik felekkel kötött szerződéseink feltételeinek alkalmazása és érvényre juttatása.

Azonosító Adatok

Értékesítési Adatok

Pénzügyi Adatok

Audiovizuális Adatok

Az adatkezelésre az üzleti tevékenységünk védelméhez és a követeléseink behajtásához fűződő jogos érdekünk érvényesítéséhez van szükség.

2. Esetek, amikor az Ön hozzájárulása képezi az adatkezelés alapját

Elképzelhető, hogy a személyes adatait a fenti céloktól eltérő valamely más cél érdekében is szeretnénk felhasználni. Ezekben az esetekben, az Ön előzetes hozzájárulását kérjük az adatkezeléshez. Ilyen esetek lehetnek például:

  • ha fel szeretnénk használni az Ön képmását vagy egy fényképét valamilyen promóciós anyagunkban;
  • ha hírleveleket, vagy hasonló, a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló reklámot szeretnénk küldeni Önnek email útján, SMS-ben vagy más elektronikus úton.

A hozzájárulásra, mint az adatkezelés jogalapjára kizárólag azokban az esetekben van szükség, amikor az adatkezelés teljesen opcionális. Nem a hozzájárulás képezi azonban az adatkezelés jogalapját azokban az esetekben, amikor az adatkezelés kötelező vagy valamilyen cél érdekében szükséges, ideértve, amikor a személyes adatokat a szerződés teljesítése érdekében vagy valamilyen jogos érdekünk érvényesítése miatt kezeljük.

Ha az adatkezelés hozzájáruláson alapul, a hozzájárulását Ön bármikor visszavonhatja.

Szeretnénk felhívni a szíves figyelmét, hogy ha visszavonja az adatoknak egy meghatározott cél érdekében történő kezeléséhez adott hozzájárulását, ez nem képezi akadályát, hogy az adatokat más cél érdekében továbbra is kezeljük, ha ehhez megfelelő jogalappal rendelkezünk (például, ha Ön visszavonja az email címének hírlevelek küldése céljából történő felhasználásához adott hozzájárulását, az email címét ezt követően is jogszerűen használhatjuk a szerződés teljesítése és – ennek keretében – az Önnel való kapcsolattartás céljából).

6. Ki fér hozzá a személyes adatokhoz?

A személyes adatokat az alábbi személyek részére tehetjük hozzáférhetővé:

  • a cégcsoportunkba tartozó vállalkozások, harmadik fél szolgáltatók, és a megbízásunkból adatkezelést végző adatfeldolgozók részére a rendes üzletmenetünk keretében, mint például alkatrész beszállítók részére (amelyeknek megadhatjuk a gépjármű alvázszámát, hogy az Ön gépjárművéhez a megfelelő autóüveget vagy alkatrészt beszerezzük); telefonos ügyfélszolgálati támogatást nyújtó szolgáltatónk részére (amely a bejövő hívásokat fogadja, ha a hívások nagy mennyisége miatt nem tudjuk a hívásokat saját magunk fogadni); informatikai szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások részére (mint például a vállalatirányítási szoftverünk tárhely-szolgáltatója, a VoIP (internet alapú hanghívás) szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatónk, vagy a számítástechnikai rendszereinket karbantartó vállalkozások); iratmegőrzést végző szolgáltatónk részére, azzal a feltétellel, hogy az adatok harmadik fél részére hozzáférhetővé tétele minden esetben kizárólag a jelen Tájékoztatóban foglalt célok érdekében történik;
  • a velünk együttműködésben álló biztosítók és gépjármű flottakezelők részére;
  • harmadik felek részére, akik bevonására a megrendelése alapján kerül sor, mint például egy biztosításközvetítő vagy az Ön munkáltatója;
  • az ügyfeleink észrevételeit és véleményeit gyűjtő szolgáltató részére;
  • hatóságok részére, ideértve, amikor megkeresnek bennünket adatszolgáltatás érdekében, vagy valamilyen vélelmezett vagy tényleges jogszabály-sértés bejelentése esetén;
  • tanácsadóink részére, mint például a könyvelőnk, a bankunk, a biztosítónk és az ügyvédeink;
  • hatóságok, bíróságok és más releváns személyek részére jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez szükséges mértékben;
  • harmadik felek részére, a bűncselekmények megelőzése, észlelése, felderítése és a felelősségre vonás érdekében, az ehhez szükséges mértékben;
  • harmadik felek részére, amelyek meg kívánják vásárolni a társaságunk vagy a tulajdonosunk üzletrészeinek, illetve részvényeinek részét vagy egészét, vagy a társaságunk vagyonának részét vagy egészét, vagy amelyek cégjogi átalakulásban kívánnak részt venni velünk (ideértve egy átszervezés vagy egy megszűnési folyamat esetén); és
  • harmadik felek részére, amelyek valamilyen plug-int vagy tartalmat üzemeltetnek a honlapunkon, és amelyekkel Ön valamilyen módon interakcióba kerül (pl. Facebook, Twitter, Instagram).

7. Másokra vonatkozó személyes adatok, amelyeket Ön megoszt velünk

Ha Ön másra vonatkozó személyes adatokat oszt meg velünk (mint például a cégének ügyvezetője vagy munkavállalója, az üzletfele, valaki, akivel találkozunk a gépjármű javítása során, vagy aki a díjak fizetésében közreműködik), köteles gondoskodni róla, hogy megfelelő jogalappal rendelkezzen az adatok részünkre történő továbbításához úgy, hogy nekünk ne kelljen semmilyen intézkedést tennünk annak érdekében, hogy az érintett személyes adatait a jelen Tájékoztatóban foglalt módon gyűjthessük és kezelhessük.

Ön köteles gondoskodni továbbá arról is, hogy az érintett megfelelő tájékoztatást kapjon a jelen Tájékoztatóban foglalt, az érintettre is irányadó kérdésekről, ideértve a társaságunkat azonosító adatokat, azt, hogy hogyan tud kapcsolatba lépni velünk, hogyan gyűjtjük, használjuk fel és tesszük mások részére hozzáférhetővé az adatait, hogy az érintettnek jogában áll tájékoztatást kérnie az általunk kezelt adatairól, hogy panasszal élhet az adatkezeléssel kapcsolatban, valamint, hogy mi a következménye, ha az adatokat nem bocsátja a rendelkezésünkre.

8. A személyes adatok pontossága

Fontos, hogy az általunk kezelt személyes adatok pontosak és naprakészek legyenek. Ennek biztosítása érdekében minden tőlünk elvárható ésszerű intézkedést megteszünk, de nem vállalunk kötelezettséget az Ön által szolgáltatott adatok pontosságának ellenőrzésére.

Kérjük, ha a társaságunkkal fennálló kapcsolata során változás történik az adataiban, szíveskedjen kapcsolatba lépni velünk és erről tájékoztatni bennünket.

Nem vállalunk felelősséget a pontatlan, hamis vagy hiányos adatokból származó károkért, vagy az abból származó károkért, hogy úgy őrizzük meg az adatait, hogy nem értesít bennünket az adataiban időközben bekövetkezett változásokról.

9. A személyes adatok harmadik országokba történő továbbítása

A személyes adatokat az Európai Gazdasági Térségen („EGT”) kívüli helyszínre is továbbíthatjuk és/vagy ott is tárolhatjuk. Előfordulhat, hogy a társaságunk vagy a szállítóink részére tevékenységet végző személyzet az EGT-n kívül tartózkodik, és onnan fér hozzá az adatokhoz. Az említett személyek feladata lehet többek között a megrendelésének teljesítése, a fizetési adatainak feldolgozása, vagy olyan tanácsadás vagy adat-elemzés, ami elősegíti a tevékenységünk jövőbeni fejlődését. Megteszünk minden szükséges lépést annak érdekében, hogy az adatait biztonságosan és a jelen Tájékoztatóban foglalt feltételek szerint kezeljék.

10. Mennyi ideig kezeljük a személyes adatokat?

A személyes adatokat az adatmegőrzési szabályzatunkban meghatározott, az adott cél érdekében szükséges ideig kezeljük. Annak érdekében, hogy az Önnek – meghatározott feltételek esetén – nyújtott élethosszúságú garancia anélkül is igénybe vehető legyen, hogy Önnek kellene megőriznie a gépjárművén végrehajtott javítások bizonyítékait, az adatait a javítástól számított 15 évig megőrizzük. Az adatmegőrzési időt nyomon követjük és évente felülvizsgáljuk.

11. Szerződésből vagy jogszabályból származó kötelezettség a személyes adatok rendelkezésre bocsátására

Bizonyos esetekben, a személyes adatok rendelkezésre bocsátása a jogszabályoknak vagy egy szerződésnek való megfelelés miatt, vagy egy szerződés megkötése érdekében szükséges.

Az Ön döntése, hogy a rendelkezésünkre bocsátja-e azokat a személyes adatokat, amelyek egy szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükségesek. Ha nem bocsátja a rendelkezésünkre a személyes adatokat, ez azzal a következménnyel járhat, hogy nem leszünk képesek az Önnel kötött szerződésünket az elvárt színvonalon és minőségben teljesíteni. Előfordulhat például, hogy nem tudunk bizonyos szolgáltatásokat nyújtani, mert nem állnak rendelkezésünkre az ehhez szükséges adatok, vagy egyáltalán nem tudjuk a szerződést teljesíteni, mert az Öntől kapott adatok pontatlanok. Kérjük, olvassa el az általános szerződési feltételeinket is a további részletekkel kapcsolatban.

12. A személyes adatokkal kapcsolatos jogai

Az adatkezeléshez adott hozzájárulás visszavonásához való jogán kívül (ami akkor releváns, ha az adatkezelés alapja a hozzájárulás), az adatvédelmi jogszabályokban meghatározott feltételekkel és megszorításokkal Önt további jogok is megilletik, ideértve az alábbiakat:

  • kérheti, hogy tájékoztassuk Önt az általunk kezelt, vagy az irányításunk alapján más által kezelt személyes adatok köréről;
  • kérheti a pontatlan személyes adatok helyesbítését vagy – az adatkezelés céljától függően – a hiányos személyes adatok kiegészítését;
  • a jogszabályban meghatározott feltételek esetén kérheti:
  • az általunk kezelt, vagy az irányításunk alapján más által kezelt adatok törlését; vagy
  • az általunk kezelt, vagy az irányításunk alapján más által kezelt adatok felhasználásának korlátozását;
  • a jogszabályban meghatározott feltételek esetén tiltakozhat az adatok kezelése ellen; és
  • a jogszabályban meghatározott feltételek szerint kérheti, hogy a személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban bocsássuk a rendelkezésére, vagy egy másik adatkezelőnek továbbítsuk.

Ha élni kíván a fenti jogok bármelyikével, kérjük, jelezze felénk a 2. pontban meghatározott címen.

Ha nincs megelégedve azzal, ahogy a kérését kezeltük, panasszal élhet az adatvédelmi hatóságnál:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest
Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
+36-1-3911400
ugyfelszolgalat@naih.hu
www.naih.hu

13. Linkek más honlapokra

A jelen Tájékoztató kizárólag a társaságunk által végzett adatkezelésre vonatkozik. Ha rákattint a honlapunkon található valamelyik linkre, ami egy másik honlapra viszi, kérjük, olvassa el a másik honlap adatkezelési tájékoztatóját is. A társaságunk nem gyakorol semmilyen ellenőrzést mások honlapja felett, és nem tartozik semmilyen felelősséggel az Ön személyes adatainak más honlapokon történő kezelésével kapcsolatban.

Kérjen ajánlatot most!

Időpont gyors és könnyű egyeztetéséhez adja meg autója adatait on-line most!

Kérjen ajánlatot online most!


Lépjen kapcsolatba velünk

Hívjon bennünket a 06 21 300 5529 telefonszámon.