Kutyák szállítása az autóban: minden, amit tudnod kell

A kiskutyád kirándul veled? Íme néhány tipp, hogyan szállíthatod biztonságosan a kisállatokat!

A házi kedvenceket, például kutyákat vagy macskákat külön engedély nélkül szállíthatjuk az autóban.  Elengedhetetlen a szellőzés, a megfelelő hőmérséklet és a vízellátás biztosítása az állatok védelmének biztosítása érdekében szállításuk során.

Megbírságolhatnak?

Ha kutyánkat nem megfelelően, a biztonsági ajánlások és a jogszabályok betartásával szállítjuk, akár pénzbírságot kaphatunk. 

Fontos, hogy mindenki biztonságáról gondoskodjunk:

Hordozó doboz

Kiváló lehetőség a kutyák szállítására. A szállítódoboznak a kedvencünk méretének megfelelőnek kell lennie, és számos lehetőséget találhatunk például az állatkereskedésekben vagy szupermarketekben. Így a kutya biztonságban érzi magát, és aludhat, miközben mi a biztonságosan vezet úticéljához.

Kutyahordozó autókhoz

Kutya biztonsági övek

Hosszabb úton kényelmesebb lehet kutya számára a biztonsági öv használata . Ez az opció nagyon jó, hogy kutya szabadon érezze magát, és több helye legyen az utazás során, és könnyen használható. Egyszerűen rögzítsük kutyája hámját vagy nyakörvét az autó biztonsági övére.

Kutya biztonsági öv

Elválasztó háló vagy rács

Az elválasztó háló vagy rács nagytestű kutyák számára alkalmas, és a hátsó ülések és a csomagtér közötti elválasztást szolgálja, így extra védelmet biztosít, megakadályozva, hogy a kutya a csomagtérből az autó más részeire ugorjon. Az állat biztonsága szempontjából ez nem a legjobb megoldás, de lehetséges, hogy a kutyája jobban érzi magát, ha több hely van magánál.

Elválasztó háló vagy rács

Hogyan biztosíthatjuk, hogy kutya nyugodt és kényelmes legyen?

Utazás előtt több dolgot is megtehetünk annak érdekében, hogy kutya nyugodt legyen az autós utazás során – különösen, ha hosszabb útról van szó.

  1. Ne etesd az utazás előtt: nem ajánlott 3-4 órával az utazás előtt etetni, mivel az állatok gyakran megbetegednek a járművekben, és az üres gyomor megakadályozza, hogy kutyája rosszabbul érezze magát.
  2. Utazás előtt sétáltassuk kutyáját: az is rendkívül fontos, hogy utazás előtt tegyünk egy hosszú sétát kutyájával, hogy el tudja végezni a dolgát, de azért is, hogy az utazás során lazább és fáradtabb legyen.
  3. Álljon meg gyakran: álljon meg gyakran és kommunikáljunk barátjával, hogy továbbra is jól érezze magát az utazás során.
  4. Víz: vigyünk magunkkal vizet és egy edényt, amelyet útközben vagy gyors megállásnál használhatunk, hogy elkerüljük a kutya kiszáradását egy hosszú utazás során. Ez még fontosabb a nyári hónapokban, amikor a hőmérséklet meglehetősen magas.
 Utazz a valaha volt legjobb társasággal, biztonságosan!