A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtjuk Önnek. Folytassa a böngészést vagy tudjon meg többet a cookie-król itt. Rendben, megértettem.

Kérjen ajánlatot most!

Időpont gyors és könnyű egyeztetéséhez adja meg autója adatait on-line most!

Kérjen ajánlatot online most!


Lépjen kapcsolatba velünk

Hívjon bennünket a 06 21 300 5529 telefonszámon H-P 8-17-ig.

Kavicsfelverődés a szélvédőn: A Casco fizet, vagy Te állod a csekket?

Ahogy robogunk az úton, néha apró, de annál bosszantóbb meglepetések érnek minket. Itt-ott repül egy kavics, táncot jár a szélvédőn, és maga után hagy egy kis emléket – egy repedést vagy egy karcolást. De ki állja a számlát, ha a szélvédő károsodik? Ki állja a kavicsfelverődés okozta károkat, legyen az szélvédő javítás vagy csere? Olvass tovább!

Kőfelverődés: az örök ellenség

A szélvédőnk épségét fenyegető kőfelverődés bármikor bekövetkezhet, és gyakran hatalmas dilemma elé állít minket. Vajon ezt még megússzuk egy javítási folyamattal, vagy már cserére van szükség? Egy biztos: a szélvédő a biztonságunk záloga, így annak épségével nem érdemes játszadozni.

A szélvédőkár nem csupán egy esztétikai gond. Egy mélyebbre ható sérülés veszélyeztetheti a látási viszonyokat és a jármű szerkezeti stabilitását. Egy kicsi karcolás ma még apróság, de holnap már repedés forrása lehet.
A közlekedés világában a véletlen találkozások nem mindig kellemesek. Amikor a kavicsok szó szerint felkapják a fejüket, a kárenyhítés kérdése gyakran a Casco biztosítás felé tereli a tekintetet. De tényleg a Casco áll minden esetben az oldalunkon?

Az előző autó hibája, vagy mégsem?

Ha a szerencsétlenség úgy hozza, hogy egy másik jármű kerekéből pattan ki a kő, és ez okozza a bajt, a költségek áthárítása elméletben a másik gépjármű tulajdonosát terheli. Ám az élet nem mindig ennyire fekete-fehér. Sokszor a vétkes fél nem is érzékeli, nemhogy elismerje a károkozást. Ebben az esetben ne adjuk fel: a bizonyítási teher, bár nehézkes, nem lehetetlen.

Hibázunk? Fizetünk.

A történet másik oldala, ha túl közel merészkedünk az előttünk haladóhoz. Ilyenkor a kötelező biztosítás nem mentesít a felelősség alól. Ha mi okozzuk a kárt, akár szélvédőn történő kavicsfelverődés, akár a karosszéria kőfelverődéses sérülése révén, akkor ezen költségek fedezésére csak az üvegkár vagy a kiegészítő CASCO biztosítás áll rendelkezésre, amely mindkét esetben kártérítést nyújt.

A Casco tehát sok esetben segítségedre lehet. Nem kell tehát kétségbe esni, ha egy apró kavics keresztülhúzza a számításainkat. Léteznek megoldások, amikkel elkerülhetjük, hogy a szélvédőkár szétverje a havi büdzsét.

Íme pár jó tanács tőlünk Neked:

  • Mindig tarts kellő követési távolságot, hogy elkerüld az előtted felrepülő köveket.
  • Gondoskodj Casco biztosításról, ami fedezheti a szélvédő sérüléseit.
  • Ha lehetséges, akár ruházz be egy kavicsfelverődés elleni fóliára, mely megóvja a szélvédőt.
  • Kisebb károk esetén mielőbb javíttasd meg a sérülést a Carglassnál, mielőtt az továbbterjedne.

Összefoglaló: A következő lépések

Tehát, ha szélvédődön éktelenkedik egy kavics által hagyott nyom, a lépések egyszerűek:

  • Ellenőrizd a Casco biztosításodat!
  • Ha van fedezet, értesítsd a biztosítót!
  • Kérj szakértői javítást vagy cserét, ha szükséges!
  • Gondolj a megelőzésre, és védd a szélvédőd!

És ha valóban szükség van a szélvédő cserére, mi a teendő? Íme egy útmutató!

Amikor már nem elég a javítás, és a szélvédő cseréjére kerül sor, légy résen! A következő lépések segítenek eligazodni a folyamatban:

  • Értékelés: Gurulj be időpontfoglalás után a Carglass egyik telephelyére jól szemügyre vesszük a problémát. Mi fogjuk megmondani, hogy javítható-e a kár, vagy cserélni kell a szélvédőt.
  • Időpont egyeztetése: Ha csere szükséges, egyeztetünk egy újabb időpontot cserére.
  • Biztosítási ügyintézés: Ha a Casco biztosításod fedezi, a szükséges dokumentumokat a műhellyel vagy közvetlenül a biztosítóval kell intézned.
  • Az autó átadása: Az időpontban hozd el az autót a műhelybe. Győződj meg róla, hogy minden személyes tárgyadat kivetted az autóból.
  • Csere folyamata: A műhelyben a szakemberek eltávolítják a régi szélvédőt, megtisztítják a felületet, és felhelyezik az újat.
  • Biztonsági ellenőrzés: A cserét követően ellenőrizniük kell, hogy a szélvédő tökéletesen illeszkedik-e, és hogy a jármű készen áll-e a biztonságos közlekedésre.
  • Szélvédő ápolás: Az új szélvédő esetén különösen fontos a megfelelő ápolás. Kövesd az utasításainkat a szélvédő első pár napjának karbantartásával kapcsolatban.
  • Lezárás: Ellenőrizd, hogy minden dokumentumot megkaptál-e, és hogy elégedett vagy-e a munkával. Ha igen, újra a sztrádákra vezet az utad.