A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtjuk Önnek. Folytassa a böngészést vagy tudjon meg többet a cookie-król itt. Rendben, megértettem.

Kérjen ajánlatot most!

Időpont gyors és könnyű egyeztetéséhez adja meg autója adatait on-line most!

Kérjen ajánlatot online most!


Lépjen kapcsolatba velünk

Hívjon bennünket a 06 21 300 5529 telefonszámon H-P 8-17-ig.

Téli készülődés: Hogyan készítsd fel autódat a hideg hónapokra?

Ahogy a naptár lapjai fordulnak, az időjárás is változik, és a hűvös őszi reggelek gyorsan átadhatják a helyüket a fagyosabb téli napoknak. De vajon autónk is fel van-e készülve a változásra? Ha e kérdés után elbizonytalanodtál, akkor ez a cikk Neked szól! A Carglass ad pár tippet, hogy hatékonyan felkészíthesd autódat és szélvédődet a hideg hónapokra.

Az alapoktól kezdve: gumiabroncsok cseréje

Az első és legfontosabb lépés a téli gumikra való váltás. Ezek speciálisan kialakított abroncsok, amelyek jobb tapadást biztosítanak nedves, jeges vagy havas utakon. Nem csak a hó esésekor érdemes téli gumira váltani. Amint a hőmérséklet tartósan 7°C alá süllyed, érdemes elvégezni a cserét, hiszen ilyenkor a nyári gumik veszítenek tapadóképességükből.

Láthatóság mindenek felett: ablaktörlők és folyadékok

Ellenőrizd az ablaktörlő lapátok állapotát és cseréld le őket, ha szükséges. A téli hidegben a kopott lapátok nem távolítják el hatékonyan a havat vagy a jeget, és még a szélvédőn is kárt tehetnek. Gondoskodj arról is, hogy a mosófolyadék téli változatát használd, amely nem fagy meg a hidegben. Ezek a folyadékok nemcsak a fagyás ellen védnek, hanem hatékonyabban oldják fel a jeget és a havat is a szélvédőn.

A kristálytiszta látásért: szélvédő karbantartása

A megfelelő szélvédő karbantartással biztosíthatod, hogy minden körülmények között tökéletes látási feltételekkel rendelkezz.

A hideg hónapokban gyakran kerülnek só és egyéb szennyeződések az autó szélvédőjére, amelyek rontják a látási viszonyokat. Rendszeres, alapos tisztítással megelőzhető ez a probléma. Használj kifejezetten autóüveghez tervezett tisztítószert, és egy mikroszálas törlőkendőt, hogy a szennyeződéseket hatékonyan eltávolítsd, anélkül, hogy karcolódna az üveg.

Az ellenőrzést se felejtsd el! A hidegben a repedések könnyen továbbterjedhetnek, így minél hamarabb felfedezed őket, annál több pénzt és idegeskedést spórolhatsz magadnak. Ha apró sérüléseket észlelsz a szélvédőn, fordulj hozzánk, hogy elkerüld a nagyobb károkat.

A felkészülés az, ami megkönnyíti az átmenetet az ősztől a tél kezdetéig, és biztosítja, hogy autónk készen álljon a tél minden kihívására. Ne hagyd, hogy az időjárás meglepetésszerűen érjen, készítsd fel autódat időben! A Carglass mindig itt van, hogy segítsen ebben.