A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtjuk Önnek. Folytassa a böngészést vagy tudjon meg többet a cookie-król itt. Rendben, megértettem.

Kérjen ajánlatot most!

Időpont gyors és könnyű egyeztetéséhez adja meg autója adatait on-line most!

Kérjen ajánlatot online most!


Lépjen kapcsolatba velünk

Hívjon bennünket a 06 21 300 5529 telefonszámon H-P 8-17-ig.

A nagy talány: ez most szélvédő javítás vagy szélvédőcsere lesz?

Megsérült a szélvédőd és tanácstalan vagy? Nem tudod, hogy most szélvédő javítással vagy szélvédő cserével kell számolnod? Olvasd el a Carglass cikkét a témában!

A kulcs a megelőzés: szélvédőjavítás

Az autók szélvédője kiemelkedő szerepet játszik biztonságunk és kényelmünk szempontjából. Azonban kisebb sérülések, mint például kavicsfelverődések vagy apró repedések, gyakran előfordulnak. Ilyenkor csak javítani kell. A Carglass-nál elsősorban a javításra fogjuk helyezni a hangsúlyt, ha valamilyen autóüveg problémával gurulsz be hozzánk. Először mindig azt mérjük fel, hogy az adott sérülés javítható-e, érdemes-e a javítási munkálatokba belefogni, vagy rögtön cserére kerül a sor. Megfelelő tisztítás, karbantartás és rendszeres ellenőrzés mellett hamar megelőzheted a nagyobb károkat. Ne feledd: a legártalmatlanabbnak tűnő kavicsfelverődés is vezethet hatalmas károkhoz!

Amit azonnal érdemes szakemberre bíznod: kőfelverődés

A szélvédő sérülései, legyen az kavicsfelverődés, kőfelverődés vagy jégkár bármikor előfordulhatnak, váratlan pillanatokban következnek be. Ezek a kisebb csorbulások és repedések azonban nemcsak esztétikailag zavaróak, hanem komoly veszélyt is jelenthetnek. Az autóüveg és a szélvédő nem csupán védelmet nyújtanak a szél és az időjárás viszontagságai ellen, hanem a jármű szerkezeti szilárdságának akár 30%-át is biztosíthatják. Az utasoldali légzsák is a szélvédőüveget használja támaszként a kinyíláskor, így annak integritása létfontosságú a balesetek során.

Szerencsére a kavicsfelverődések, kőfelverődések vagy jégkár miatti sérülések javítása általában maximum 45 percet vesz igénybe. Ezenkívül e sérülések javítása általában ingyenes, ha rendelkezel teljes körű járműbiztosítással vagy üvegbiztosítással.

Amint észreveszed a problémát, érdemes rögtön a Carglass szakembereihez fordulnod!

Amikor a javítás már nem elég: szélvédőcsere

A szélvédő cseréjére csak akkor kerül sor, ha a sérülés már nem javítható. Ekkor a szélvédőn keletkezett kár már olyan súlyos, hogy nem megoldható a javítás. Ezekben az esetekben kell rögtön a szélvédő cseréjével számolnod:

  • Sérülés mérete: Ha a sérülés vagy repedés túl nagy, akkor a szélvédőcserére van szükség. A javítás hatékonyan kezelheti a kisebb kavicsfelverődéseket vagy apróbb repedéseket, de ha a sérülés nagyobb felületet érint, akkor az már nem javítható.
  • Múltbéli javítások: Ha a szélvédőn már korábban javításokat végeztek, akkor ismétlődő sérülések vagy javítások esetén fontolóra kell venned a szélvédőcserét. A sok kisebb javítás gyengítheti az üveg integritását.
  • Törés vagy törött szélvédő: Nyilvánvaló eset, de ha a szélvédőn törés vagy törött rész található, például egy baleset miatt, akkor azonnali cserére van szükség a biztonságos közlekedés érdekében.

A Carglass-nál tudjuk, hogy minden autó más, és minden sérülés egyedi. Éppen ezért igyekszünk alaposan megvizsgálni az esetet és a legjobb megoldással előállni. Foglalj időpontot online MOST!