Mindent a klímafeltöltésről

Amikor bekapcsoljuk a klímát, nem hűl le úgy a levegő, ahogy kellene? Nem lehet páramentesíteni az ablakokat? Vannak kellemetlen szagok? Akkor valószínűleg itt az ideje, hogy feltöltsük a légkondicionálót. 

A kílma vírusokat, gombákat és baktériumokat is hordozhat, ami allergiások és légúti problémákkal küzdők, vagy akár kisebb gyerekek számára is igazi rémálommá válhat. A légkondicionáló gáz feltöltése, valamint a légkondicionáló megfelelő fertőtlenítése és tisztítása elengedhetetlen az autó levegőjének frissítéséhez.

Mikor és hogyan kell feltölteni az autó klímaberendezését?

A klímaellenőrzés javasolt 2 évente vagy 40 000 km-enként. Az év legjobb időszaka a klíma feltöltésére a tavasz. Így biztosíthatjuk, hogy minden körülmény meglegyen a nyári magas hőmérsékletekkel szemben.

Hogyan lehet feltölteni a légkondicionálót? 

Forduljunk klímatisztító szakemberhez. Bár ez egy egyszerű és gyors folyamat, rosszul végrehajtva károsíthatja a berendezést. Ráadásul a környezetvédelmi előírások miatt ehhez egyértelműen szakemberre van szükség.

A légkondicionáló feltöltésének előnyei:

A légkondicionáló töltése számos előnnyel jár, mint például:

–  Meghosszabbítja a légkondicionáló élettartamát: a gyakori karbantartás kulcsfontosságú a berendezés megőrzéséhez

– Tartja az ideális hőmérsékletet autóban: nyáron hideg, télen meleg

– Tisztítja és frissíti a levegőt

– Csökkenti a környezetből és magából az autóból keletkező kellemetlen szagokat

Ne felejtsünk el néhány óvintézkedést megtenni annak érdekében, hogy légkondicionáló hosszabb ideig megfelelően működjön, például:

  • Ne kapcsoljuk be azonnal a klímaberendezést, amikor beszállunk egy forró autóba, várjunk néhány percet, és nyissuk ki az ablakokat, miközben az autó jár
  • Kerüljük az autó beindítását bekapcsolt légkondicionáló mellett.
  • Tartsuk tisztán a szellőző nyílásokat.