A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtjuk Önnek. Folytassa a böngészést vagy tudjon meg többet a cookie-król itt. Rendben, megértettem.

Kérjen ajánlatot most!

Időpont gyors és könnyű egyeztetéséhez adja meg autója adatait on-line most!

Kérjen ajánlatot online most!


Lépjen kapcsolatba velünk

Hívjon bennünket a 06 21 300 5529 telefonszámon H-P 8-17-ig.

Tippek tavaszi autótakarításhoz

A gépjármű-higiénia az autó karbantartásának gyakran alábecsült szempontja, de alapvető szerepet játszik az utasok egészségének és jólétének biztosításában, valamint hozzájárul az autó értékének megőrzéséhez.

Az autó tisztításának fontossága azonban messze túlmutat az esztétikai kérdéseken: meg kell szüntetni a láthatatlan veszélyeket, például a baktériumokat, vírusokat és allergéneket, amelyek felhalmozódhatnak a járműben. 

Miért kell fertőtleníteni az autómat? 

Az autó fertőtlenítése olyan befektetés, amely számtalan módon megtérül. Felsorolunk néhány okot, amiért érdemes komolyan fontolóra venni a fontosságát.

  • Az utasok egészsége: A jármű rendszeres tisztítása segít csökkenteni a baktériumok, vírusok és allergének jelenlétét az autóban, egészségesebb környezetet biztosítva a vezető és az utasok számára.
  • A kellemetlen szagok megelőzése: A megfelelő tisztítással és fertőtlenítéssel eltüntethető a penészgomba, izzadság, étel és egyéb tényezők okozta kellemetlen szagok, ami kellemesebbé teszi utazásait.
  • A jármű értékének megőrzése: A rendszeres karbantartás, beleértve a tisztítást is, segít megőrizni az autó esztétikáját és viszonteladási értékét.
  • Fokozott biztonság: A tiszta ablakok és tükrök jobb kilátást biztosítanak, javítva a biztonságot az utakon.
  • A belső anyagok hosszú élettartama: A szennyeződések és maradványok eltávolítása megakadályozza a kárpit, a panelek és a belső burkolatok idő előtti kopását, meghosszabbítva járműve élettartamát.
  • Jobb vezetési élmény: A tiszta és fertőtlenített autó kellemesebb vezetési élményt biztosít, kényelmes és barátságos környezetet teremtve.

Néhány tipp, amit szem előtt kell tartanod autód fertőtlenítésekor

Mielőtt hozzákezdenénk, tudd, hogy: elengedhetetlen a kesztyű használata. Nem csak a bőrirritációt okozó termékek miatt, hanem azért is, mert több különböző felülettel is érintkezésbe kerül. 

1. Kormány

A kormány az a hely, ahová a legtöbbet tesszük a kezünket vezetés közben. Ezért különös gondosságot igényel. Az első lépéshez válasszunk meleg vízzel megnedvesített ruhát. A másodikhoz válasszon fertőtlenítőszert vagy a panel tisztításához szokásosan használt termékek egyikét. Tisztítsuk gyakran ezt a területet. 

2. Kárpit 

A legnagyobb problémák itt lehetnek. Zsír, állati szőr, szőr és ételmaradék csak néhány példa. Ha van porszívónk, akkor már minimálisan felkészültünk erre a feladatra, hisz képesek leszünk eltávolítani minden látható maradékot. A hatékonyabb tisztítás érdekében kefével érjük el azokat a területeket, amelyekhez a porszívó nem fér hozzá. Végül egy mikroszálas kendővel vagy egy egyszerű törülközővel távolítsuk el az esetleges foltokat meghatározott termékekkel, körkörös mozdulatokkal.  

3. Érintőpanel 

Ha van olyan hely, ahol a por szeret tapadni, ez az egyik ilyen. Továbbá a panelek sok mélyedést, rekeszt tartalmazó felületek, amelyek különös figyelmet igényelnek tőlünk. Kezdjünk száraz ruhával a por eltávolításához. Egy ecsettel érjük el a legtávolabbi helyeket. Nedves ruhával fejezzük be. 

4. Szőnyegek 

Az autó alsó részében halmozódik fel a legtöbb maradék. Kezdjük azzal, hogy távolítsuk el a padlószőnyegeket. Használjunk merev sörtéjű kefét a makacs por eltávolításához, és hagyja őket a napon, hogy kiszellőzhessen. 

5. Ülések 

A porszívózás az első lépés a megfelelő higiénia felé. A második fázisban válasszunk megfelelő mosószert és egy puha sörtéjű kefével alaposan dörzsölje át az egész területet.  

6. Mennyezet  

Sokan figyelmen kívül hagyjuk az autó belsejét tisztítva. Porszívózzuk ki. Ez a leghatékonyabb módja a felhalmozódott anyagok nagy részének eltávolítására. Nagyon óvatosan és kisebb mennyiségben egy ronggyal is áttörölhetjük a kárpiton használt termékeket.  

7. Ajtók 

Az ajtók belseje sok kérdést vet fel, mivel gyakran nagyon különböző anyagokból készülnek. Annak ellenére, hogy türelemre van szükség, különböző technikákat és termékeket használ, amelyek megfelelnek az anyagoknak. 

8. Visszapillantó 

Első alkalommal használjunk száraz mikroszálas kendőt a por eltávolításához, majd jöhet az ablaktisztító.

9. Csomagtér 

Távolítsunk el mindent belülről, és porszívózzuk fel nagy részletességgel. Ha kész, hagyjuk nyitva a levegőn. 

10. Karbantartás 

Az autónk megfelelő fertőtlenítése csökkenti a baktériumok és atkák felhalmozódásának kockázatát, amelyek gyengíthetik immunrendszerünket. Tisztítsuk meg a kormányt, és gyakran rázzuk meg a szőnyegeket, hogy elkerüljük a túlzott szennyeződés felhalmozódását.

11. Légkondicionáló csatornák fertőtlenítése 

A klímacsatornák fő funkciója a hőmérséklet, a szellőzés, a páratartalom és a levegő minőségének szabályozása az autóban. Minél tisztább az autó utastere és a légkondicionáló csatornái, annál nagyobb kényelemben és jó közérzetben lesz része vezetés közben.

Az autó légkondicionálójának tisztítása lehűti az utasteret a melegebb napokon, és segít megőrizni az ablakok fagymentességét a hideg, esős napokon. Ennek a tisztításnak a garantálása érdekében ajánlatos a teljes légkondicionáló kört legalább évente egyszer megtisztítani.

Tedd biztonságos hellyé autódat. És ne feledd: minden részlet számít!