A weboldalon cookie-kat használunk, annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a legjobb szolgáltatást nyújtjuk Önnek. Folytassa a böngészést vagy tudjon meg többet a cookie-król itt. Rendben, megértettem.

Kérjen ajánlatot most!

Időpont gyors és könnyű egyeztetéséhez adja meg autója adatait on-line most!

Kérjen ajánlatot online most!


Lépjen kapcsolatba velünk

Hívjon bennünket a 06 21 300 5529 telefonszámon H-P 8-17-ig.

A nyaralás kihívásai: ne vedd félvállról a kőfelverődést!

Ahogy beköszönt a nyár, és a meleg hívogatóan csábítóvá varázsolja az utakat, számos autós vág neki a nyaralásnak. Az úticél lehet a Balaton, vagy akár a horvát tengerpartok, sajnos azonban a belföldi és külföldi autópályákon is szembe kell nézned a kavicsfelverődés kihívásaival. De ne aggódj, a Carglass segít, hogy szélvédőd makulátlan maradjon, és a nyaralásod minden pillanata zavartalan legyen! A következőkben bővebben olvashatsz a kőfelverődés veszélyeiről és megoldást is nyújtunk a problémára!

Nyár, utazás, autópálya, kőfelverődés

A magyar tenger, a Balaton és a varázslatos horvát tengerpart mind a kikapcsolódásra vágyó autósokat csábítják. Azonban a csodálatos tájak és homokos partok mögött rejtett veszélyek is lapulnak. A hosszú utazások során az autópályák és főutak sokszor hordozzák magukban a kőfelverődés veszélyét. A járművek kerekei felkapják a kavicsokat, amik aztán hatalmas sebességgel csapódnak vissza, és célkeresztbe vehetik a szélvédődet. A szélvédődön apró karcolások, kavicsnyomok jelenhetnek meg, amelyeket nagyon is komolyan kell venned! Hiszen ez bizony nem csak esztétikai probléma: ezek a kőfelverődések idővel repedésekhez és nagyobb károkhoz is vezethetnek. Tégy egy alapos szemrevételezést a szélvédődön, hogy időben felismerhesd és kezelhesd a kőfelverődések nyomait!

A szélvédő védelme – Mit tehetsz a kőfelverődés ellen?

A kőfelverődés megelőzése és kezelése elengedhetetlen a szélvédőd hosszú élettartamának és a vezetési biztonságod érdekében. Első lépésként tarts megfelelő követési távolságot, hogy csökkenthesd a kőfelverődés esélyét. Természetesen ez a szembejövő forgalommal szemben nem nyújt segítséget, de az előtted haladó kövei nagy eséllyel nem a Te autódon fognak landolni.

A Carglassnál akár már másnapra kaphatsz időpontot!

A Carglassnál tisztában vagyunk a kőfelverődés kockázatával, és tudjuk, hogy milyen bosszantók és veszélyesek lehetnek a szélvédőn megjelenő apró károk. De ne aggódj, segítünk! A Carglassnál akár már másnapra is kaphatsz időpontot, hogy a szakértőink gondoskodjanak a szélvédőd hibátlan állapotáról. Speciális javítási és cserélési eljárásainkkal garantáljuk, hogy autód újra makulátlanul álljon az utakra, és a nyaralásod nyugodt és gondtalan legyen.

Szélvédőcsere előtt először mindig megpróbáljuk megjavítani a sérült üvege amennyiben lehetséges, hogy időt és plusz kiadást spóroljunk Neked. Egyedi kőfelverődés javítási technológiánknak hála pár lépéssel, villámgyorsan megjavíthatjuk szélvédődet. Lássuk a lépéseket!

  1. lépés: Előkészítjük a sérült területet, kitisztítjuk a sérülést.
  2. lépés: Ezután egy speciális készüléket helyezünk a sérülésre, mely vákum-nyomás technológiát alkalmazva műgyantával tölti fel a sérülést.
  3. lépés: Amint elkészültünk, egy speciális UV-lámpával keményítjük meg a műgyantát. Ez a folyamat mindössze 3 percig tart.
  4. lépés: A száradást követően eltávolítjuk a felesleges műgyantát a felületről és tökéletesen simára csiszoljuk azt. Készen is vagyunk!

Bízd ránk a kőfelverődés okozta károk kezelését és megelőzését, hogy autód mindig a legjobb formában legyen, és gondtalanul élvezhesd a nyári kalandokat. Hagyd, hogy autód szélvédőjének védelme a mi gondunk legyen, így Te csak a nyári utazások és élmények élvezetére koncentrálhatsz. Kőfelverődés nyomait vetted észre az autód átvizsgálásakor? Egyeztess időpontot online MOST!

A Carglass szélvédő specialista a szélvédők megmentője, ahol minden az autódról és a vezetés biztonságáról szól!